Zeneterápia
2018. június 08. írta: ZSUHANG

Zeneterápia

A ZSUHANG, zenés coaching egyénre szabott személyiségfejlesztést, stresszoldást és önismereti munkát jelent zeneterápiás eszközökkel.
Számtalan élethelyzetben voltunk már mindannyian… Visszanézve okosabban, jobban, bölcsebben döntenénk, talán máskor, máshogy lépnénk, kevesebb fájdalmat okoznánk másoknak, magunknak? Meglehet. De min múlik az, hogy a jelenben tudunk-e jól lépni? Gyakran sokat segít egy kívülálló, értőn figyelő tekintet, egy jó kérdés, és az is, ha mi magunk közelebb kerülünk ahhoz, amire igazán szükségünk van. És, hogy céljaink eléréséhez mire van leginkább szükségünk? Önmagunkra. Egészében, és úgy, ahogy van.
A zenés coaching egyéni és csoportos (6-8 fős) munkával segíti a rögzült, és akadályokat jelentő minták kidolgozását, a helyes célok megtalálását, azoknak az elérését, miközben erősíti az önismeretet és fejleszti a mindennap használható megoldó képességeket.

zsuhang.JPGA zene gyógyító és aktiváló képessége segítségével a programban célunk:
- a csend megkeresése,
- a vágyott hang újrateremtése;
- a test és lélek megfelelő kapcsolódásának elősegítése,
- kapcsolódásaink felhangolása, rögzült párkapcsolati mintáink korrigálása, illetve
- az ember és a természet kapcsolatának újrahangolása.

A terápiás teret úgy alakítottuk ki, hogy az a csendet és a hangot egyaránt szolgálja, ahol a test és a lélek feltöltődhet, és az ember által alkotott környezet a természethez kapcsolódni képes.

Fő eszközünk a zeneterápia.

„A zeneterápia olyan eljárás, mely a zenét, mint eszközt alkalmazza a megelőzés, a személyiségfejlesztés, önismeret, korrekció, gyógyítás és a rehabilitáció területén.”

A meghatározás Dr. Konta Ildikó pszichológus, zeneterapeuta, kiképző családterapeuta, a hazai zeneterápiás mozgalom elindítójától származik. (Forrás: dr. Konta Ildikó Mária: A zeneterápia szerepe a prevencióban és a rehabilitációban, http://www.strokeinfo.hu/dr-konta-ildiko-maria-a-zeneterapia-szerepe-a-prevencioban-es-a-rehabilitacioban.)

Fotó: Bánhelyi József Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuhang.blog.hu/api/trackback/id/tr1114031874
süti beállítások módosítása